tisdag 27 mars 2012

Kepsmössor

Kepsmössor är ju ett nytt fenomen som startades av Johanna Ahlard, och nu har det sytts mängder av olika varianter och här är 2 jag sytt till mina barn, men dom fick lite för lång skärm så om jag ska sy fler får jag korta av den lite=) Men annars är jag nöjd, varm som en vanlig mössa o skyddar ögonen från den härliga solen som synts till rätt så mkt sista tiden=) o sen var det lite svårt att fota barnen i dom för dem var full i bus=)

Mössor

Jag har ju haft vårmösseyra och här kommer några av de beställda mössorna

torsdag 22 mars 2012

Lite mer tyger



Har fått in lite fler tyger från Stoff och Stil, lånade deras bilder+miljöbilder på det så man får lite mer uppfattning om storlek på mönstret.T

söndag 18 mars 2012

Vårkänslor

Jag blev så inspirerad att sy en väska och letade efter nåt bra mönster, hittade ett på en "Reversible bag" som jag gjorde ett liknande mönster på, med lite ändringar, bl.a så gjorde jag lite rynk mellan handtagen=) Visste direkt vilket tyg jag skulle använda, det grön-rosa från Ikea, såååå fint! Har ju sparat det för att göra nåt fint till min dotter men det vart över rätt så mkt så det blir det oxå. Även det grå med blad är ett ikeatyg=) Jag blev supernöjd med resultatet=) Vårig och fin! 2 väskor i en.


onsdag 14 mars 2012

Bakelser

Blev sugen att göra nåt av mitt superfina tyg fullt med bakelser, tårtbitar o glassar, från Lagerhouse. Så det blev en necessär=) Riktigt kul att sy, kul att få använda min hushållsmaskin lite mer, men tyvärr så när jag påbörjade ett nytt projekt, en väska så ville den inte va med så nu är den på reparation=( Suck!


Var bor du lilla råtta?

Jag frågade min son (3,8år) "Vilket är det sötaste djuret"? Och fick ett oväntat svar: "Råtta"! Så jag testade sy en applikation av en råtta med inspiration från Råttatouille. Blev sisådär, ganska bra för att vara första försöket, men min son blev supernöjd och det är ju huvudsaken. Den var dessutom svårfotad, färgerna gör inte rättvisa..

Bodys *2


En väninna har fått tvillingpojkar=) Sockersöta är dom! Så jag passade på att sy upp 2 likadana bodys, jättekul! Djurtåget-tyget kommer från Lilofant=)

torsdag 1 mars 2012

Klänningar

2 klänningar till min lilla tjej, den med stjärnor o de underbara rosa feerna (från Michas stoffecke i Tyskland) är en modell från Ottobre, lillan älskar den, "rooosa" säger hon o försöker klämma fast den under hakan=)

Den med fåglar(tyg från SoS) är en omgjord modell från ottobre, en body som blev en klänning=)

Bodysuit

Nu var det ett tag sen igen, jag har haft förkylda barn, tenta o massa annat men lite skapande har det ändå blivit

En bodysuit har det blivit, i stjärntyget från Ohlssons tyger. Riktigt nöjd med den måste jag säga, gruvade mig för knäppningen i grenen längs benen men det gick bra=)