måndag 30 maj 2011

Mer solhattar!


En beställning till det söta syskonparet Kajsa o Leo inför deras solsemester och en förhoppningsvis solig sommar=) Äkta 70talstyg är det härliga klövertyget och det fina grön rosa blommiga kommer från Ohlssons tyger. Mönstret är ursprungligemn ett från Ottobre.

söndag 29 maj 2011

Morsdagstårta!


Årets morsdagstårta!

Fylld med ett lager färska jordgubbar med jättelättsockrad jordgubbsylt och rabarber-jordgubbsmousse, spacklad med smörkräm och täckt med rosa marsipan och modellingpasteblommor o blad=)

Recept och inspiration från den underbara bloggen: http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/

onsdag 18 maj 2011

tisdag 17 maj 2011

Tårta o cupcakes

Jag såg just att detta inlägg inte kom med på bloggen utan hamnade på utkastsidan. Vår dotter fyllde iaf 1år 12maj så självklart bakade jag en massa fika o tårta inför hennes kalas=) Det var jättekul o gick lätt o resultatet är jag rärr så nöjd med för att va första sugarpastetårtan.

Tårtan hade fyllningarna Hallonmousse och dajmmousse. Täckt i sugarpaste och figurer i modellingpaste.
Cupcakesen är minimorotscupcakes med philadelfiafrosting.



söndag 15 maj 2011

Deer! Äntligen!!




Jag fick ju äntligen mina Deertyg från Znok i slutet av April men jag har inte haft tid att göra nåt med det förrän idag! Det är såååå himla fint, Ahlard som varit i farten igen=) Tack! En mössa och en klänning till lillsötisen min blev det iaf=)

Jag har även hunnit sy en tröja och en klänning till mig och ett par jeansleggings är snart klara dom med, men bilder kommer inte riktigt in än. Jag hoppas jag hinner klart med allt innan vi reser iväg. På torsdag åker vi till den lilla badorten Incekum i Turkiet! Ska bli såååå underbart att komma bort till värmen=)

Sommartröja


En beställning till en busig liten kille=) Oceanjersey från Znok och grön jersy från Ohlssons. Nu är det inte mkt kvar av Oceantyget! Populärt var det!=) Mönstret är mitt egna

Solhatt igen


En solhatt till en busig sommarkille=) Tyg från Ohlssons tyger, lila moln och prickig lime som foder. Nu är det bara värmen o solen som saknas här uppe i norr!

onsdag 11 maj 2011

Sooolhatt


Det har vart brist på tid till att sy men denna slängde jag ihop ikväll efter önskemål från min son, han vill ju oxå ha en solhatt då lillasyster har fått en, så han valde tyger själv, bomullstyger från Ohlssons tyger.
Imorrn har vi 1årkalas för min lillstumpa, ungerfär nu för ett år sedan så väntade vi på barnvakt innan vi åkte in på bb och 00.35 den natten föddes hon, hjärtat mitt! Så därför har det varit tidsbrist nu ett tag, jag har bakat bakat o bakat. Ska lägga in bilder efter kalaset=) Nu är det natta!

torsdag 5 maj 2011

Solhatt!


Idag var det äntligen lite sol o vårigt i luften här i Skellefteå, så då blev jag sugen att göra en solhatt, min första solhatt! Det var jättekul och gick riktigt fort ändå, förutom att min vanliga symaskin gick sönder (billig skitsymaskin) så jag vart tvungen att investera i en ny. Hittade en fin en som dessutom var på rea så jag slog till o hej va den går bra=) Vilken skillnad det är på symaskin och symaskin! Solhatten är gjord av ett superfint tyg jag hittade på Ohlssons tyger, fodret är av ett gammalt påslakan, måste köpa fler bomullstyger! Mönstret är från Ottobre. Blev jättefin men ska modifieras, jag vill ha bredare brätte=)